Свържете се с нас: +359 88 689 91 60​

Големите данни (Big Data) преобръщат бизнес моделите във всички индустрии, включително сектора на недвижимите имоти. Анализът на големи данни в недвижимите имоти промени динамиката на начина, по който бизнесът работи както вътре, така и извън бизнес средата. Според доклад на Raconteur се изчислява, че 463 екзабайта данни ще бъдат генерирани всеки ден в световен мащаб до 2025 година.

Този нарастващ обем пазарни данни може да бъде отворена възможност за компаниите за недвижими имоти да предложат иновативни решения, които могат фундаментално да променят индустрията. Ето как анализът на големи данни в недвижимите имоти би имал полза за компаниите, заети в сектора:

По-добра оценка на пазара на недвижими имоти

Една от ключовите области, в които анализът на големи данни може да се приложи в недвижимите имоти, е оценката на пазара на недвижими имоти. Анализът на големи данни дава възможност на всеки да извърши подходяща и точна оценка на пазара на недвижими имоти. Правилната оценка е от решаващо значение не само за инвеститорите, но и за други участници като продавачи, кредитни институции и купувачи на пазара. Инвеститорите се нуждаят от анализ на големи данни, за да знаят дали това е добър вариант за инвестиция, продавачите се нуждаят от него, за да продадат имота си на разумна цена, а купувачите трябва да знаят колко реално струва имота в зависимост от конкретни фактори. От друга страна, кредитните институции трябва да са сигурни, че имат ниски рискове, когато предоставят заем. По този начин, с помощта на анализ на големи данни, те могат да получат информация за цените на жилищата, нивата на незаетост, наеми и пазарните цикли.

Основани да данни и факти решения за инвеститорите

Намаляването на рисковете и навигирането през различни пазарни тенденции е от съществено значение за генериране на печалба от инвестиции в недвижими имоти. Това е мястото, където се намесва анализът на големи данни. Традиционно фирмите за недвижими имоти отдавна са вземали решения въз основа на комбинация от интуиция и традиционни, ретроспективни данни. Днес анализът на големи данни замени интуитивните решения с практики, основани на показатели. Комбинацията от големи данни, изкуствен интелект (AI) и прогнозни анализи помага на инвеститорите да вземат решения, които се основават на данни и факти, а не на неясни и непроверени стратегии. Това ги улеснява при търсенето на имоти и насочването им към тези, които имат най-голям шанс да бъдат печеливши.

Подобрява процеса на избор на наематели за наемодателите

За инвеститорите в имоти под наем е изключително важно да изберат правилните наематели. Правенето на грешен ход тук ще направи цялата разлика между печеливша, дългосрочна инвестиция и имот, който източва пари и носи нови проблеми всеки ден. С помощта на предсказуем анализ на големи данни можете да избирате, отсявате и намирате най-добрите възможни кандидати за вашия имот под наем. Той разчита на големи данни и прозрения в реално време, за да ви помогне да определите вероятността даден наемател да бъде добър наемател.

Ефективен маркетинг

Ефективният целеви маркетинг е едно от важните предимства на анализа на големи данни в недвижимите имоти. Анализът на големи данни и други технологии за големи данни могат дори да ви помогнат да продадете имот, който сте се борили да рекламирате и продадете от години. С помощта на анализа на големи данни можете да анализирате голям обем данни за потенциални купувачи въз основа на възраст, пол, финансови условия и т.н. и да разработите маркетингова стратегия, която отговаря по-добре на вашата целева аудитория и вашите цели. Освен това помага на компаниите за недвижими имоти да разберат по-добре какво искат клиентите и им помага да персонализират и подготвят своята маркетингова стратегия.

По този начин анализът на големи данни и нововъзникващите технологии, задвижвани от големи данни, могат да осигурят нови прозрения и подходи за това как индустрията за недвижими имоти може да се придвижи напред към дигиталното бъдеще.

Екипът на ITC Consult разбира защо компаниите за недвижими имоти трябва да създават стойност от ефективността на процесите, базирани на данни. Правим това чрез предлаганите от нас продукти, които включват корпоративни решения, които осигуряват свързаност на процесите, анализ на данни и автоматизация на различните дейности.

При необходимост от повече информация и индивидуална консултация за това кое софтуерно решение е най-подходящо за вашия бизнес и специфичните цели, които сте си поставили, свържете се с нас.

Категории: Uncategorized @bg