Свържете се с нас: +359 88 689 91 60​

В съвременната дигитална епоха и особено в резултат на глобалното преминаване към  работа от дома екипите са все по-разпръснати. Това прави инструментите за  сътрудничество, поддържащи дистанционните контакти жизненоважни. PowerBI, платформата за бизнес прогнозиране на Microsoft, предлага няколко специални функции, които могат да помогнат за оптимизиране на анализа на данни от подобни екипи. Ето някои стратегии за извличане на максимума от PowerBI в контекста на дистанционната работа.

Използвайте услугата PowerBI

PowerBI Desktop е отличен инструмент за създаване на подробни, интерактивни отчети. Когато става въпрос за сътрудничество с екипи на разстояние един от друг, PowerBI (известна също като PowerBI онлайн) наистина се отличава. Той ви позволява да споделяте отчети и табла с други служители във вашата организация, дори когато те нямат инсталиран PowerBI Desktop. Потребителите имат достъп до споделени документи чрез своя уеб браузър. Това го прави перфектен инструмент за екипи, които работят от различни точки.

Използвайте App Workspaces

Работните пространства на приложенията в услугата PowerBI предоставят среда за сътрудничество, в която членовете на екипа могат да работят заедно върху табла за управление, отчети и набори от данни. Чрез създаването на работно пространство на приложението  гарантирате, че всички  имат достъп до едни и същи сведения и могат да си сътрудничат по едни и същи проекти, независимо от тяхното местоположение.

Сигурност

Когато работите с отдалечени екипи, опазването на данните е от решаващо значение. Функцията за защита  и филтриране (RLS) на PowerBI ви предоставя пълен контрол над достъпа до данни. С RLS гарантирате, че всеки член на екипа може да преглежда само данните, свързани с неговата роля. Това е особено полезно в големи екипи или в случаи, в които работите с чувствителна информация.

Настройте сигнали за данни

Услугата PowerBI ви позволява да настроите известия на вашите табла за управление. Тези сигнали могат да уведомяват вас или вашия екип, когато данните се променят и  надвишават зададените прагове. Тази функция е особено полезна за  екипи на разстояние.  Тя гарантира, че всички членове остават информирани за значителни промени, независимо къде работят.

Използвайте PowerBI Mobile

PowerBI Mobile разширява обхвата на PowerBI отвъд настолни компютри и лаптопи. Разпръснатите екипи често разчитат в голяма степен на мобилни устройства.  С PowerBI Mobile  служителите имат достъп до отчети и табла за управление от своите смартфони или таблети. По този начин вашият екип може да остане свързан с данните от всяка точка и по всяко време.

Използвайте Microsoft Teams Integration

PowerBI се интегрира с Microsoft Teams, платформата за комуникация и сътрудничество на Microsoft. Можете да споделяте  отчети в Teams и дори да ги обсъждате в  разговори. Тази интеграция позволява безпроблемно сътрудничество и обработка на данни в едно и също цифрово работно пространство.

Редовно опреснявайте данните си

Ефективността на анализа се основава на  актуалността на вашите данни. PowerBI ви позволява да планирате редовни опреснявания на информацията. Освен това  гарантира, че вашият екип винаги работи с най-актуалните данни.

Работата от разстояние има своите предизвикателства, а PowerBI предлага множество функции за подпомагане на сътрудничеството и ефективността в контекста на такъв екип. Използвайки ги, вие гарантирате, че вашите служители остават свързани, информирани и способни да извлекат ценна информация от данните. Всичко това се осъществява,  независимо от местоположението на сътрудниците ви. Всичко опира до превръщането на данните в мотив и повод за действие – без значение къде по света се намира вашият екип.

Категории: Uncategorized @bg