Свържете се с нас: +359 88 689 91 60​

KPI табла

KPI таблото е визуално средство, което предоставя поглед върху данни от различни източници за ефективно проследяване на целеви резултати и оптимизация. С помощта на KPI бизнесът раглежда състоянието си от птичи поглед на оперативно или стратегическо ниво.

Тези инструменти са създадени за проследяване, докладване и визуализиране на множество организационни цели и ежедневно изпълнявани задчи. Затова KPI таблата за проследяване на екипната изява се различават от инструмента за анализ на тримесечните цели, установен на срещите с ръководство от най-висок ранг. KPI  се проявява в няколко форми и включва различни променливи в зависимост от съответните бизнес сценарии.

Предимства и ползи от KPI табла

Те помагат на фирмите да поставят състоянието си в определен контекст, да се съсредоточат върху глобалната картина и да си осигурят гладко протичащи оперативни процеси.

Ето някои от най-важните в обобщен вид:

Осигуряват интерактивни данни в реално време. Табло с ключови индикатори не съдържа остарели данни, те се опресняват в реално време, без необходимостта да се внасят файлове и да се рови в обилно количество информация.  Такива табла (с данни ,,на живо”)  осигуряват непосредствени анализи. Взаимодействието между елементите ви позволява да се задълбочавате, колкото пожелаете, благодарение на възможността да се правят анализи чрез безброй филтри и опции, за да предложи възможно най-добрия и изчерпателен преглед.

Модерните KPI табла опростяват процесите. Традиционните форми на наблюдение, анализ и обобщение чрез таблици или презентации на Power Point вече са отживелица. С помощта на умни технологии (данни, подадени от изкуствен интелект,  прогностични методи и сравнителни анализи) KPI помага за изследване до най-дребния детайл, като по този начин може да се предвиди бъдещето на бизнеса ви. Явления като дигитално обучение или невронни мрежи  напълно елиминират използването на статистически доклади и дават възможност на потребителите да прегледат обстойно миналите, настоящите и предстоящите очаквани сведения само с един поглед върху екрана.

Комуникацията между отделите се развивива и усъвършенства

Тези табла предпазват отделите от работа във взаимна изолация, а интегрирането на функционалните посоки в бизнеса осигурява стегната организация, при която партньорството и обменът се превръщат в средоточие на управлението на данни. Множество дигитални табла се оказват в основата на значими решения.

Всички данни са достъпни на едно място. Тези табла осигуряват преглед на състоянието само с една цялостна визуализация и подпомагат по-бързия процес на обмяна на информация. Чрез автомтични писма, секция за наблюдение, споделяне на линкове или внос на pdf- файл, инструментът осигурява моментален достъп до данни, които да споделяте с колегите или други отдели.

Помагат при забелязването на дефекти. На базата на данни, предоставени в реално време, KPI таблата ви позволяват да разпознавате пропуските в работните стратегии. Могат да бъдат проследявани тенденции в производство, работата на служтелите, удовлетворението на клиентите,  връзките с доставчиците и други.  Също така могат да бъдат намерени точните решения, основани на фактическа информация.

Спестявате време и пари.  Ако сте информирани за новостите във всеки бизнес сектор, таблата ви позволяват да взимате информирани решения и да разпределяте ресурсите си интелигентно. Стрелянето в тъмното в изпълнение на стратегиите ви може да доведе до загуба на време и пари. Чрез умните решения като съвременните аналитични средства можете, например, да осмислите поведението на клиентите по-задълбочено и да им предлагате най-доброто и точно предназначеното за тях. Можете да сте сигурни, че предприетите действия работят  за осъществяването на поставените цели.

Предоставят предимство пред конкуренцията.  Последната полза от работата с тези средства е начинът на разграничаване от конкуренцията. Всекидневно пазарите се насищат и стават все по-конкурентни.  Нуждата от надежден, интуитивен и достъпен инструмент за анализ на данните остава критична. Големите фирми и  прохождащите начинания, които разкриват всичко, скрито в числата и данните, и представят съвременен поглед на процесите на взимане на решения, ще се отличават от конкуренцията.

ITC Consult има дългогодишен опит в анализа и визуализацията на данни с Power BI в най-различни бизнес сфери – анализи на ефективността на търговски процеси, финансови и производствени KPI и други. Решенията при анализа на данни започват с дълбоко разбиране на целите и задачите за определена бизнес сфера. Нашите консултанти се ангажират като първа стъпка именно с това – да разберат нуждите на вашия бизнес и да разработят подходящо решение.

 

Категории: Uncategorized @bg