Свържете се с нас: +359 88 689 91 60​

Contour.bg – онлайн фешън аутлет за маркови дрехи, обувки и бельо,  нови и аутлет колекции, избра ITC Consult за свой доверен партньор при внедряване на Business Intelligence решението Power BI.

През последните години компанията се развива изключително бързо и изпълнява стотици индивидуални поръчки ежедневно. Онлайн магазинът предлага хиляди артикули на различни марки, в широко разнообразие от цветове и размери.

Увеличеният обем работа налага по-добро управление на информацията с цел увеличаване на ефективността, което да доведе до постигането на бизнес целите и устойчиво развитие на компанията.

Ползите от внедряването на PowerBI в Contour.bg

Много по-добро разбиране на клиентите и аудиториите

Анализите на данните за продажбите се подобриха осезаемо, разбирането за навиците на клиентите – също. Мениджмънта има знанието за това, кои брандове се купуват повече, или кои категории дрехи се продават по-бързо от други, или коя маркетингова кампания е повлияла най-добре на търсенето и продажбите.

Анализ и визуално представяне на ключова информация

Създадохме визуални табла, които показват най-важните метрики и KPI’s за онлайн магазина.

Продажби в реално време

Чрез PowerBI екипът на Contour.bg може да проследява продажбите си в реално време, което дава възможност за своевременна реакция и предоставяне на най-добрите оферти за потребителите, което би могло да доведе до увеличение на продажбите.

Ключови анализи

Ключовите анализиCLV (customer lifetime value), RFM (Recency, Frequency, and Monetary value), Cohort analysis, интерактивните decomposition tree визуализации и използването на изкуствен интелект (Artificial intelligence) при обработване на данните, както и правилното им „разчитане“  допринесоха за значителен ръст на продажбите и подобряване на представянето на Contour.bg в онлайн търговията.

Планове и прогнози

Онлайн магазинът може да използва информация от предишни периоди или примерни данни, които да послужат за по-добро планиране на бъдещи кампании.

Категории: Uncategorized @bg